-  Hjem          

        - Nyheter        

      - Kennelen      

       - Hannhunder  

       - Tisper   

       - Unghunder

       - Valper 

         -Kull             

       - Til salgs

       -Resultater

      - Gjestebok

       -Kontakt

       - Linker

       -Galleri  

 

                                                                                           Kennelen

  Kennel Cindex består i dag av tre familier. Ingun Moe og Torbjørn Holm, Hanne og Leif Esten Lilleberg, Benjamin Nordgård og Hilde og Erik Skamfer. Av praktiske hensyn er det Ingun, Hanne og Erik som formelt er innehavere av Kennel Cindex, selv om alle tre familier er like ivrige og engasjerte.

Hanne, Leif Esten og Benjamin er Kennel Cindex nye medinnehavere. Hanne, Leif Esten og Benjamin fikk sin første schæferhund i NUch SchH1 Gucci av Norden Stamm. Hanne og Leif Esten klarte å få Gucci til Norsk Utstillingschampion i 2008. Gucci er en sønn av BH Inga vom Stainway-Park og Nero vom Nöbachtal. Inga er en av kennel Cindex beste avls tisper. Gucci har allerede blitt pappa, og det er flere oppdrettere som er svært interessert i å bruke den flotte Nero vom Nöbachtal sønnen. Høsten 2008 lånte Kennel Cindex den flotte tispe ”Kira vom Status Quo”. Hanne og Leif Esten var forverter for valpene. Kennel Cindex har store forventninger til dette kullet, som fikk en fin start i livet hjemme hos Hanne, Leif Esten og Benjamin. Hannes sønn Benjamin var også meget flink med valpene og vi tror han kan bli en meget flink hundemann etter vært. I dag har Hanne, Leif Esten og Benjamin hundene BH Cindex Natasha og Ingodds Wallis i sitt hjem. Les mer om Natasha og Gucci under ”Tisper” og ”Hanner”.

Ingun og Torbjørn har drevet med schäferhund siden 1995. Ingun har vokst opp med schäferhund , men den store interessen kom da hun tok over det daglige stellet av sønnens hund. I hovedsak har Ingun og Torbjørn drevet med utstilling, men Torbjørn har etter vært også blitt en god hundedressør og høsten 2007 klarte han og ta SchH 1 på sin egen hund Cindex Nero. Ingun og Torbjørn har hatt flere gode utstillingshunder i sin besittelse. Nevnes bør Tamino v. Fimereck som ble Norsk Utstillingschampion og fikk VA på Norsk Vinnerutstilling i Fredrikstad. De har også hatt flere hunder som har oppnådd HP, CK og Cert på utstilling.  I dag har Ingun og Torbjørn tispen BH Inga vom Steinway-Park, SchH1 Cindex Nemo og Cindex Sacha i sitt hjem. Inga har en fantastisk HD statistikk på sine avkom, alle er rønket fri for HD. Inga er en av tispene kennel Cindex har bygget sin avl på. Les mer om Inga og Nemo under ”Tisper” og ”Hanner”.

Erik og Hilde har drevet med schäferhund siden 1983 da de anskaffet sin første schäferhund Lindro;s Lexi. Denne hunden ble Norsk og Svensk lydighetschampion, og deltok på bruks NM for schäferhund i høyeste klasse med brukbart resultat. Hilde og Erik har hatt flere hunder som har konkurrert i høyeste klasse i Norsk Schäferhund klub og NKK (NBF) sitt bruksprogram. En av Hilde og Erik’s hunder har oppnådd å bli Norsk Utstillingschampion. I den senere tid har det nye internasjonale bruksprogram (RIK) vært hovedinteressen. Gleden var stor når familien fikk sin første SchH3 våren 2005. I dag har Hilde og Erik, SchH1 Cessna vom Externstein, SchH1 Sioux vom Externstein, Cindex Rani og Cindex Resack hjemme hos deg. Cessna er en av tispene kennel Cindex bygge sin fremtidig avl på. Les mer om Cessna og Sioux under ”Tisper” og ”Hanner”.

 

Målsetting:

Kennel Cindex  ønsker å ivareta de gode og tradisjonelle egenskaper som rasen representere.

Kennel Cindex jobber med fire grunn prinsipper.

Hundene skal:

1.  Ha rasetypisk ekstriør.

2.  Ha  en sunn mentalitet.

3.  Ha gode bruksegenskaper.

4.  Være sunn og frisk uten arvelige sykdommer.

Disse fire hovedmål skal være din garanti som valpekjøper for at nettopp du skal kunne få den Cindex hunden du søker.

Som oppdretter kommer en ikke utenom HD og AA problematikk på våre dyr. Kennel Cindex har fram til 2005 avlet fram 73 individer. Av de røntgede hunder er 91,2% HD-frie. Gjennomsnittet for rasen er ca. 68,8%.

Av de hundene som har vært røntgen for AA er 96% av disse uten symptomer. Gjennomsnitt for rasen er 84,4%.

Dette viser at vårt satsningsområde bærer frukter og at langsiktig og målrettet arbeid gir resultater.

Kennel Cindex vil også i fremtiden prøve å gjøre kombinasjoner som vil gi oss best mulige HD og AA resultat.

Lykke til med en Cindex hund !